Депутатите на Борисов треперят до последно за студения резерв Доста любопитно

...
Депутатите на Борисов треперят до последно за студения резерв Доста любопитно
Коментари Харесай

Заради Хр. Иванов: ГЕРБ е в ръцете на Радев

Депутатите на Борисов треперят до последно за студения запас
 

Доста любопитно изявление даде Валентин Николов, народен представител от ГЕРБ, ръководител на енергийната комисия в Народното събрание, при Беновска в Канал 3.

Той съобщи, че коалиция сред ГЕРБ и Движение за права и свободи не може да има, макар че стратегиите им съвсем съответстват, тъй като „ хората мислят, че има задкулисие “. Николов обаче призна, че точно с помощта на поддръжката на Движение за права и свободи, ГЕРБ съумели както да подсигуряват  евроатлантическата ориентировка, по този начин и договорката за изтребителите Ф-16.

Той в детайли изясни коя е повода за премахването на студения запас. Призна, че това било, тъй като имало огромен медиен напън от уеб страниците на Прокопиев – „ Капитал “, „ Дневник “ и доближения до олигарха „ Медияпул “ и по тази причина решениеито е чисто политическо. Трябва да слушаме гласа на народа, сподели Николов. Те ли са народа, попита Беновска, за какво се подчинихте на тях? Беше подето от тези медии, повтори Иванов.

Стана още ясно, че след тези изявления патриотите отишли при Борисов и поискали от него да махне запаса и той го направил.    

Николов призна, че това решение касае 10 компании, които са получавали суми, само че фокусът бил единствено в Доган поради акциите на Христо Иванов от „ Да, България “.

Той разяснява и за какво на пожар смяната е вкарана в различен закон, а не като корекция в Закона за енергетиката. „ Трябваше да бързаме, поради публичното мнение, а и търговете трябваше да се проведат на 30 юли “, изясни Николов. Той призна, че заповедта за провеждането на новите търгове към този момент е била пусната от министър Теменужка Петкова.

„ Движение за права и свободи е постоянно е дъвка преди избори. За първи път това не са патриотични обединения, а е Христо Иванов, който не мога да дефинира тъкмо какъв е, тъй като той самия споделя: „ няма значение дали съм десен или ляв “.

Николов съобщи, че не знае каква ще е реакцията на Европа за това решение.

Не знае и реакцията на президента, който има 15 дневен период да се произнесе. Ако оспори текстовете след 1 август, тогава ще има изключително съвещание, когато депутатите са във почивка.

 „ Не имам вяра да го направи, тъй като тогава всички ще го обвинят, че желае да даде пари на Доган “, сподели Николов. Има и различен вид, по този метод Радев още един път ще нагнети връзките ДПС-ГЕРБ, тъй като депутатите на Борисов ще би трябвало още един път да се отрекат обществено от Доган, допусна Беновска.

При закъснение на решението на Радев, ще се получи много неприятно за Министерството на енергетиката, призна Николов.

Призоваваме президента да го подпише и то по бързо, сподели депутатът.

Каква се оказа? В окото на политическата стихия в връзките на Радев- Борисов, Христо Иванов похлъзна ГЕРБ в ръцете на президента, правейки ги изцяло подвластни от времето, в което той ще реши да подпише измененията за студения запас.  

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР